Ingredience
- 2 svazky bazalky
- 30 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce strouhaného ovčího sýra (pecorina)
- 1 dl olivového oleje extra panenského
- Sůl
- Pepř
Sýry si nastrouháme najemno, a to v poměru 2 dílů parmezánu a 1 dílu ovčího sýra. Česnek zbavíme klíčku a utřeme. Piniové oříšky si na suché pánvi opečeme dozlatova. Natrháme si hrst listů bazalky, ale bez stopky. Všechny ingredience dáme do mixéru, přilijeme olivový olej, přidáme sůl a špetku čerstvě nadrceného pepře a začneme mixovat. Hotovo.
Zdroj: Pesto z bazalky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1761-pesto-z-bazalky/ [On-line 10.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář