Potřebujeme:
- 800 g mušlí svatého Jakuba,
200 g pancetty,
2 lžíce másla,
sůl, pepř
Na kaši:
- 2 lžíce másla,
2 lžíce pokrájené šalotky,
500 g kořenové petržele,
200 ml smetany,
tymián,
víno,
sůl
Na dokončení:
- 200 g cukrových lusků,
- 1 lžíci másla,
- sůl
V kastrolu rozpustíme máslo. Orestujeme na něm šalotku, petržel, tymián. Přidáme víno a necháme ho vyvařit. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme dusit. Nakonec pyré rozmixujeme.
Mušle obalíme do pancetty. V pánvi rozpustíme máslo a mušle orestujeme. V druhé pánvi rozpustíme máslo a krátce orestujeme cukrové lusky nakrájené na nudličky jullienne.
Podáváme vše společně.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/petrzelova-kase-s-muslemi-sv-jakuba-13-12-2011.html
Poslední tip, trik či komentář