reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Petrželová kaše s mušlemi sv. Jakuba

Potřebujeme:

  • 800 g mušlí svatého Jakuba,
    200 g pancetty,
    2 lžíce másla,
    sůl, pepř

Na kaši:

  • 2 lžíce másla,
    2 lžíce pokrájené šalotky,
    500 g kořenové petržele,
    200 ml smetany,
    tymián,
    víno,
    sůl

Na dokončení:

  • 200 g cukrových lusků,
  • 1 lžíci másla,
  • sůl

V kastrolu rozpustíme máslo. Orestujeme na něm šalotku, petržel, tymián. Přidáme víno a necháme ho vyvařit. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a necháme dusit. Nakonec pyré rozmixujeme.
Mušle obalíme do pancetty. V pánvi rozpustíme máslo a mušle orestujeme. V druhé pánvi rozpustíme máslo a krátce orestujeme cukrové lusky nakrájené na nudličky jullienne.
Podáváme vše společně.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/petrzelova-kase-s-muslemi-sv-jakuba-13-12-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.