Na 1 porci potřebujeme:
- 5 ks tygří krevety,
100 g rýžových plochých nudlí,
1 jarní cibulka,
1 čili paprička,
1 lžíce mletých nesolených burských oříšků,
50 g tofu na kostičky usmažené v oleji,
1/2 svazku pažitky,
1 hrst sojových klíčků,
1/2 limety,
olej,
1 vejce
Phat Thai omáčka:
- 190 g tamarindu,
- 190 g fish sauce,
- 400 g palmového cukru,
- 0,5 l vody
Rýžové nudle namočíme na cca 40 minut do studené vody, když nudle změknou, tak vodu slijeme.
Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme10 minut ve vodě, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s palmovým cukrem a fish saucem pomalu vaříme na konzistenci sirupu.
Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji vysmažíme do sucha vejce, přidáme nakrájené čili, nakrájenou jarní cibulku, sojové klíčky, překrojenou pažitku, nudle a orestované krevety. Zalijeme 4 lžícemi phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme ve woku.
Podáváme s mletými ořechy, polovinou limety a smaženým tofu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/phat-thai-nudle-27-4-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář