reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Phat Thai nudle

 

Na 1 porci potřebujeme:

  • 5 ks tygří krevety,
    100 g rýžových plochých nudlí,
    1 jarní cibulka,
    1 čili paprička,
    1 lžíce mletých nesolených burských oříšků,
    50 g tofu na kostičky usmažené v oleji,
    1/2 svazku pažitky,
    1 hrst sojových klíčků,
    1/2 limety,
    olej,
    1 vejce

Phat Thai omáčka:

  • 190 g tamarindu,
  • 190 g fish sauce,
  • 400 g palmového cukru,
  • 0,5 l vody

Rýžové nudle namočíme na cca 40 minut do studené vody, když nudle změknou, tak vodu slijeme.

Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme10 minut ve vodě, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s palmovým cukrem a fish saucem pomalu vaříme na konzistenci sirupu.

Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji vysmažíme do sucha vejce, přidáme nakrájené čili, nakrájenou jarní cibulku, sojové klíčky, překrojenou pažitku, nudle a orestované krevety. Zalijeme 4 lžícemi phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme ve woku.

Podáváme s mletými ořechy, polovinou limety a smaženým tofu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/phat-thai-nudle-27-4-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.