Zabijačkový talíř s tyrolským knedlem a zelím (4 porce)
- vepřové maso podle libosti
100 g pohankové mouky
350 g staršího pečiva
100 g tyrolského špeku (nebo slaniny)
hrst nasekané petrželky, pórku, řapíkatého celeru a pažitky
mléko
4 vejce
1 sklenice kysaného zelí
bobkový list
jalovec
1 cibulka
2 stroužky česneku
máslo
olej extra virgin
hovězí vývar nebo voda
sůl, pepř
Starší pečivo nahrubo rozlámeme, přidáme k němu nasekanou petrželku, pórek, celer a pažitku, nakrájený špek. Vejce rozmícháme s trochou mléka, solí a pepřem a zalijeme pečivo. Promícháme, přisypeme mouku a vytvoříme směs, z které děláme knedlíky menší než dlaň. Ty pak uvaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Kysané zelí uvaříme s trochou vývaru nebo vody, s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce. Na závěr cibulku a česnek nasekáme na jemno a orestujeme na másle a oleji. Přidáme k zelí, promícháme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Piatto-misto-di-carne-con-canederli-di-grano-saraceno-e-crauti/
Poslední tip, trik či komentář