reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Frittele di mele

Fritovaná jablka (4 porce)

  • 4 menší jablka
    3 vejce
    2 lžíce vanilkového cukru
    4-5 lžic cukru krupice
    100 g hladké mouky
    kvasnicové pivo
    80% rum
    moučkový cukr na posypání
    špetka soli
    olej na smažení

V míse smícháme vejce, vanilkový a krupicový cukr, špetku soli a mouku. Přidáme asi půlku piva, zakápneme malým panákem 80% alkoholu, podle hustoty přisypeme mouku – těsto by nemělo být příliš řídké, aby drželo na jablkách.
Jablka oloupeme a očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm, obalíme ve směsi a smažíme v oleji.
Při servírování je posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Frittele-di-mele/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.