reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piatto misto di carne con canederli di grano saraceno e crauti

Zabijačkový talíř s tyrolským knedlem a zelím (4 porce)

  • vepřové maso podle libosti
    100 g pohankové mouky
    350 g staršího pečiva
    100 g tyrolského špeku (nebo slaniny)
    hrst nasekané petrželky, pórku, řapíkatého celeru a pažitky
    mléko
    4 vejce
    1 sklenice kysaného zelí
    bobkový list
    jalovec
    1 cibulka
    2 stroužky česneku
    máslo
    olej extra virgin
    hovězí vývar nebo voda
    sůl, pepř

Starší pečivo nahrubo rozlámeme, přidáme k němu nasekanou petrželku, pórek, celer a pažitku, nakrájený špek. Vejce rozmícháme s trochou mléka, solí a pepřem a zalijeme pečivo. Promícháme, přisypeme mouku a vytvoříme směs, z které děláme knedlíky menší než dlaň. Ty pak uvaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Kysané zelí uvaříme s trochou vývaru nebo vody, s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce. Na závěr cibulku a česnek nasekáme na jemno a orestujeme na másle a oleji. Přidáme k zelí, promícháme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Piatto-misto-di-carne-con-canederli-di-grano-saraceno-e-crauti/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.