- 400 g jehněčího masa
- 200 g vepřového masa
- 50 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 4 papriky
- 2 velké cibule
- mletý pepř, sůl, majoránka, kmín
- mletá sladká paprika
- 500 g syrových brambor
Slaninu pokrájenou na kostičky pomalu rozpustíme v rozehřátém oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a zpěníme ji. Jehněčí maso nakrájené na kostičky osmahneme, pak je osolíme, okořeníme paprikou a kmínem, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Přidáme vepřové maso (rovněž nakrájené na kostičky) a společně dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme k němu brambory nakrájené na kostičky. Dokořeníme majoránkou, česnekem a pepřem. Před dokončením přidáme omyté, jadérek zbavené a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Sypeme jemně nasekanou petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář