Ingredience
- kuřecí prsa 500 g
- domácí klobása 1 kus
- cibule 2 kusy
- paprika 1 kus
- kus slaniny 1 dávka
- sladká sypká paprika 1 špetka
- koření 7 pepřů 1 špetka
- hořčice 1 lžíce
- sůl 1 špetka
na přílohu:
- kvalitní brambory 1 kg
- mléko 500 ml
- kus másla 1 dávka
na salát:
- salátová okurka 1 kus
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
- ocet 1 lžíce
- pepř 1 špetka
- voda 1 dávka
1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, přidáme kořeni 7 pepřů, lehce potřeme hořčicí. Cibuli a klobásu pokrájíme na kolečka, papriku na větší kousky a postupně napichujeme na jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a dáme péci. Při pečení podléváme trochou vody a pečeme do zlatova.
2. Na pyré uvaříme brambory v osolené vodě do měkka, slijeme, přidáme teplé mléko a kousek másla a vyšleháme do hladka.
3. Na salát si nastrouháme okurku najemno, osolíme, přidáme cukr, ocet, vodu, dochutíme.
Zdroj:Pikantní kuřecí jehla; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-kureci-jehla [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář