Potřebujeme:
- 500 g rajčat,
- 200 g krupicového cukru,
- 50 ml vinného červeného octa,
- 1 chilli papričku,
- 2 bobkové listy,
- lžičku soli
Na grissini:
- 200 g celozrnné mouky,
- 200 g hladké mouky,
- 20 g droždí,
- 100 ml vlažné vody,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 vejce na potření,
- 1 lžičku soli,
- lněné a sezamové semínko na posypání
Rajčata nakrájíme na kousky a dáme je do hrnce. Přidáme cukr, vinný ocet, bobkový list, sůl, chilli papričku a vaříme 20 minut. Rozvařená rajčata rozmixujeme a necháme v lednici do druhého dne.
Na těsto na grissini smícháme droždí s polovinou vlažné vody a 2 lžícemi hladké mouky. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, zbylou vodu, olej a kvásek a necháme kynout. Z nakynutého těsta vyválíme prameny a naskládáme je na plech. Potřeme vejcem a posypeme sezamovým a lněným semínkem. Pečeme při 200 °C asi 10 – 15 minut. Servírujeme s marmeládou.
Zdroj: Pikantní rajčatová marmeláda s grissini; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pikantni-rajcatova-marmelada-s-grissini-3-9-2014.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář