reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerový krém s portským vínem

Potřebujeme:

  • 500 g oloupaného celeru,
  • 1 l kuřecího vývaru,
  • 125 ml bílého vína,
  • 80 ml bílého portského vína,
  • 60 g másla,
  • 50g šalotky,
  • 0,4 l smetany,
  • lanýžový olej,
  • lžíci rostlinného oleje,
  • citrónovou šťávu,
  • sůl, pepř

Na oheň dáme hrnec s máslem a olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce a lehce orestujeme. Vsypeme celer a restujeme 10 – 15 minut. Osolíme. Do hrnce vlijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přidáme portské víno, vývar a vaříme doměkka. Mezitím připravíme vložku. Na másle orestujeme šalotku, kostičky celeru, jablka, ořechy a osolíme. Do vařené polévky přidáme smetanu, provaříme, ochutíme a rozmixujeme. Propasírujeme přes síto. Přilijeme lanýžový olej a citrónovou šťávu. Servírujeme na talíř s připravenou vložkou.

Zdroj: Celerový krém s portským vínem; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/celerovy-krem-s-portskym-vinem-2-9-2014.html [On-line 22.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.