reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní rajčatová marmeláda s grissini

Potřebujeme:

  • 500 g rajčat,
  • 200 g krupicového cukru,
  • 50 ml vinného červeného octa,
  • 1 chilli papričku,
  • 2 bobkové listy,
  • lžičku soli

Na grissini:

  • 200 g celozrnné mouky,
  • 200 g hladké mouky,
  • 20 g droždí,
  • 100 ml vlažné vody,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1 vejce na potření,
  • 1 lžičku soli,
  • lněné a sezamové semínko na posypání

Rajčata nakrájíme na kousky a dáme je do hrnce. Přidáme cukr, vinný ocet, bobkový list, sůl, chilli papričku a vaříme 20 minut. Rozvařená rajčata rozmixujeme a necháme v lednici do druhého dne.

Na těsto na grissini smícháme droždí s polovinou vlažné vody a 2 lžícemi hladké mouky. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, zbylou vodu, olej a kvásek a necháme kynout. Z nakynutého těsta vyválíme prameny a naskládáme je na plech. Potřeme vejcem a posypeme sezamovým a lněným semínkem. Pečeme při 200 °C asi 10 – 15 minut. Servírujeme s marmeládou.

Zdroj: Pikantní rajčatová marmeláda s grissini; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pikantni-rajcatova-marmelada-s-grissini-3-9-2014.html  [On-line 22.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.