Suroviny
- fregola 200 g
- srdcovky 300 g
- slávky 300 g
- tygří krevety 300 g
- rajčata 3
- rybí vývar
- čerstvá nasekaná hladká petrželka
- cibule 1
- česnek 1 stroužek
- drcené sušené chilli papričky
- panenský olivový olej
- sůl
V hrnci osmažte nasekanou cibulku, česnek a trochu petrželky spolu s 3 lžičkami oleje, potom přidejte umytá, osušená a na kostičky nakrájená rajčata. Nechte vařit 10 minut. Potom přidejte umyté slávky, srdcovky i krevety.
Podle chuti osolte, přidejte chilli papričky a přiklopte poklicí. Nechejte vařit, dokud se plody moře neotevřou.
Sundejte poklici, přidejte jednu naběračku rybího vývaru a fregolu, zamíchejte a znovu přiklopte. Nechte vařit dalších 5 minut. Odklopte, dobře promíchejte a přisypte hrst petrželky. Po pár minutách podávejte.
Zdroj: Pilaf s fregolou a mořskými plody; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/pilaf-s-fregolou-morskymi-plody [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář