reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pipi ala italiana

Ingredience

  • vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
  • velká cibule 2 kusy
  • smetana na šlehání nebo na vaření 1 kus
  • eidam 40% 500 g
  • brambory 1 kg
  • koření na americké brambory 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • přílohový salát:
  • červené kapie 5 kusů
  • rajčata 2 kusy
  • okurka 1 kus
  • citron 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Omyté brambory ve slupce si nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech a posypeme americkým kořením. Dáme péct do vyhřáté trouby.

2. Předem naloženou krkovičku v olivovém oleji, okořeněnou pepřem a chilli opečeme na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a na výpeku si dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Na plech si rozprostřeme cibuli, na ni poklademe opečenou krkovici, maso opepříme a osolíme. Hustě zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou na vaření. Dáme na třicet až čtyřicet minut zapéct do trouby.

3. K hlavnímu jídlu podáváme salát servírovaný v paprikovém lusku. Kapie na okraji u stopky seřízneme a uvnitř očistíme. Z okurky a rajčat si připravíme salát, který ochutíme dresinkem z olivového oleje a citronu v poměru dvě ku jedné. Zálivku, kterou jsme si protřepali ve skleničce s víčkem, jemně osolíme a opepříme. V míse smícháme pokrájenou zeleninu, promícháme se zálivkou a salátem naplníme papriky, které zespodu trochu seřízneme, aby na talíři držely a nepadaly.

Zdroj: Pipi ala italiana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pipi-ala-italiana [On-line 04.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.