Ingredience
- vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
- velká cibule 2 kusy
- smetana na šlehání nebo na vaření 1 kus
- eidam 40% 500 g
- brambory 1 kg
- koření na americké brambory 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- přílohový salát:
- červené kapie 5 kusů
- rajčata 2 kusy
- okurka 1 kus
- citron 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Omyté brambory ve slupce si nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech a posypeme americkým kořením. Dáme péct do vyhřáté trouby.
2. Předem naloženou krkovičku v olivovém oleji, okořeněnou pepřem a chilli opečeme na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a na výpeku si dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Na plech si rozprostřeme cibuli, na ni poklademe opečenou krkovici, maso opepříme a osolíme. Hustě zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou na vaření. Dáme na třicet až čtyřicet minut zapéct do trouby.
3. K hlavnímu jídlu podáváme salát servírovaný v paprikovém lusku. Kapie na okraji u stopky seřízneme a uvnitř očistíme. Z okurky a rajčat si připravíme salát, který ochutíme dresinkem z olivového oleje a citronu v poměru dvě ku jedné. Zálivku, kterou jsme si protřepali ve skleničce s víčkem, jemně osolíme a opepříme. V míse smícháme pokrájenou zeleninu, promícháme se zálivkou a salátem naplníme papriky, které zespodu trochu seřízneme, aby na talíři držely a nepadaly.
Zdroj: Pipi ala italiana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pipi-ala-italiana [On-line 04.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář