reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piškotová roláda

Ingredience

  • vejce 6 kusů
  • cukr krupice 100 g
  • olej 2 lžíce
  • polohrubá mouka 120 g
  • strouhaná citronová kůra 2 kusy

krém:

  • smetana ke šlehání 2 kusy
  • mascarpone 1 kelímek
  • vanilkový cukr 1 kus
  • ztužovač šlehačky 2 kusy
  • krupicový cukr 1 lžíce
  • vaječný koňak 1 dávka
  • strouhaná čokoláda na ozdobu 1 dávka

1. Oddělíme si bílky a žloutky. Do každé z misek dáme polovinu odváženého cukru. Elektrickým šlehačem ušleháme nejdříve bílky do tuhého sněhu. Při šlehání žloutků ještě přidáme dvě lžíce oleje a vyšleháme do pěny.

2. Do mouky si přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně všechny složky lehce spojíme. Směs rozetřeme na pečicí papír na plech a pečeme při 170 stupních, až má těsto zlatohnědou barvu. Ještě horký korpus překlopíme na čistou a vlhkou utěrku a teplé zatočíme i s utěrkou. Necháme vychladnout. 3. Na krém si ušleháme obě šlehačky se lžící cukru a ztužovači do pevné hmoty. Do druhé mísy si vyklopíme mascarpone a po částech šlehačku pomalu zašleháváme, ke konci už jen zlehka promícháme. 4. Roládu rozvineme, pokapeme vaječným koňakem a natřeme krémem. Pomalu zatočíme opět s pomocí utěrky, přendáme na podnos a krémem potřeme celý povrch rolády, eventuálně ještě pomocí sáčku ozdobíme. Můžeme posypat strouhanou čokoládou a ještě pokapat likérem. Roládu dáme ztuhnout do chladničky.

Zdroj: Piškotová roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/piskotova-rolada-0 [On-line 13.11.2013]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 − = dva


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.