Na těsto potřebujeme:
- 300 ml světlého piva
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce, olej na smažení, sůl
Na omáčku:
- 300 g borůvek
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce solamylu
- 1 lžičku skořice
- 100 ml vody
Do piva rozšleháme žloutky, špetku soli a mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Z těsta smažíme lívance na vymaštěném lívanečníku. Lívance můžeme podávat ještě teplé s omáčkou, která může být teplá, nebo studená.
Omáčka: borůvky s cukrem, vanilkovým cukrem dáme do kastrůlku a na mírném ohni krátce povaříme. Ve vodě rozmícháme solamyl a vlijeme ho do horké směsi. Krátce povaříme, ochutíme skořicí a odstavíme z ohně. Cukr můžeme přidat podle potřeby a podle vyzrálosti borůvek.
Zdroj: Pivní lívance s borůvkovou omáčkou; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5861-tescoma-s-chuti-pivni-livance-s-boruvkovou-omackou/ [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář