(cca 5 – 10 ks)
 na těsto:
- 900 g hladké mouky
 10 g droždí
 10 g cukru
 1 lžíce olivového oleje
 cca 500 ml vody
 20 g soli
na obložení:
- mozzarella
 smetana ke šlehání
 sýr s modrou plísní
 anglická slanina
 cibule
 chilli papričky
Hladkou mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo a necháme asi hodinu při pokojové teplotě nakynout.
Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, posypeme nastrouhanou mozzarellou, zakápneme smetanou ke šlehání, přidáme plátky sýra s modrou plísní a anglické slaniny, a kolečka cibule. Kdo má rád pizzu ostřejší, může přidat nakrájené chilli papričky. Pečeme nejlépe v peci, nebo i v troubě vyhřáté na 250 stupňů zhruba 5 minut.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/304-pizza-a-la-jiri/


Poslední tip, trik či komentář