reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pizza capricciosa

(cca 5 – 10 ks)
na těsto:

  • 900 g hladké mouky
    10 g droždí
    10 g cukru
    1 lžíce olivového oleje
    cca 500 ml vody
    20 g soli

na obložení:

  • sterilovaná rajčata
    mozzarella
    šunka
    žampiony
    (olivy)
    (artyčoky)

Hladkou mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo a necháme asi hodinu při pokojové teplotě nakynout.
Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, na obložení budeme kromě drcených rajčat a strouhané mozzarelly potřebovat pouze plátky šunky a žampionů. Můžeme ovšem přidat i olivy nebo artyčoky. Pečeme nejlépe v peci, nebo i v troubě vyhřáté na 250 stupňů zhruba 5 minut.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/303-pizza-capricciosa/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.