(cca 5 – 10 ks)
na těsto:
- 900 g hladké mouky
10 g droždí
10 g cukru
1 lžíce olivového oleje
cca 500 ml vody
20 g soli
na obložení:
- sterilovaná rajčata
mozzarella
šunka
žampiony
(olivy)
(artyčoky)
Hladkou mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo a necháme asi hodinu při pokojové teplotě nakynout.
Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, na obložení budeme kromě drcených rajčat a strouhané mozzarelly potřebovat pouze plátky šunky a žampionů. Můžeme ovšem přidat i olivy nebo artyčoky. Pečeme nejlépe v peci, nebo i v troubě vyhřáté na 250 stupňů zhruba 5 minut.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/303-pizza-capricciosa/
Poslední tip, trik či komentář