(cca 5 – 10 ks)
na těsto:
- 900 g hladké mouky
10 g droždí
10 g cukru
1 lžíce olivového oleje
cca 500 ml vody
20 g soli
na obložení:
- sterilovaná rajčata
mozzarella
paprikový salám
chilli papričky
cibule
Hladkou mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky. Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo a necháme asi hodinu při pokojové teplotě nakynout.
Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, potřeme drcenými sterilovanými rajčaty, posypeme strouhanou mozzarellou, poklademe plátky salámu, nakrájenými chilli papričkami, kolečky cibule a upečeme nejlépe v peci nebo v troubě vyhřáté na 250 stupňů zhruba 5 minut. Hotovou pizzu můžeme ještě vylepšit olivovým olejem smíchaným s nadrceným česnekem, kterým potřeme okraje. Můžeme ozdobit bazalkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/302-pizza-salami/
Poslední tip, trik či komentář