reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pljeskavica

Potřebujeme:

  • ¾ kg telecího masa
  • 10 dkg uzeného masa
  • červenou cibuli
  • žlutou cibuli
  • bílou cibuli
  • sladkou papriku
  • černý mletý pepř
  • čubricu
  • 15 dkg brynzy
  • sladku smetanu
  • 1 lžíci másla
  • feferonku
  • sůl

Nakrájené telecí maso umelte a umíchejte se solí, paprikou, jemně nasekanou žlutou cibulkou, čubricou a s trochou vody! Nechte odpočinout klidně i několik hodin, pak znovu promíchejte a podle potřeby znovu přidejte vodu. Telecí maso můžete nakombinovat s uzeným masem, pak přidejte jemně nasekanou feferonku. Dlaněmi utvořte placky asi 1 centimetr silné. Opečte na oleji.
Brynzu smíchejte se smetanou a máslem.
Na talíři můžete pljeskavicu ozdobit kolečky cibule a papričkou.

Zdroj: Pljeskavica; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pljeskavica.html [On-line 16.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.