Ingredience
- Mleté maso z prvního receptu
- Feta sýr
- Brambory
- Mangold
- Ajvar
- Bílý chléb
- Olej
- Pepř
- Sůl
Tentokrát si pljeskavici vylepšíme. Připravíme si mleté maso jako v prvním receptu. Nastrouháme sýr. Z masa odebereme dvousetgramovou kouli a rozdělíme ji na dvě části. Připravíme si potravinářskou folii a kastrůlek na tvoření placek. Mezi folii dáme maso a rozmáčkneme ho na placku. Vytvoříme druhou placku. Na jednu placku nasypeme nastrouhaný sýr. Přikryjeme druhou plackou a přimáčkneme. Rozložíme na gril a grilujeme.
Mezitím připravíme přílohu. Na pánvi oblanšírujeme mangold. Oblanšírovaný mangold dáme do brambor, poté je rozšťoucháme a dochutíme solí. Nakonec dáme šťouchané brambory a ogrilované pljeskavice na talíř.
Zdroj: Pljeskavica se sýrem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1691-pljeskavica-se-syrem/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář