- 2–4 jablka (podle velikosti)
- 0,4 l bílého vína (cca)
Náplň
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 polévkové lžíce husté smetany (nebo jogurtu)
- 1 uvařený žloutek
- sůl
- zavařené višně a celé ořechy (na ozdobení)
Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka přibližně jeden centimetr silná. Jablka vložíme do vroucího vína a po pár vteřinách vyndáme. Položíme na talíř a po vychladnutí zdobíme náplní, kterou si připravíme z měkkého tvarohu. Do tvarohu přidáme dvě lžíce smetany a důkladně rozetřeme. Osolíme podle chuti, přidáme uvařený žloutek a opět důkladně promícháme. Po naplnění jablečných kroužků dozdobíme zavařenou višní a ořechem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-jablka [On-line 9.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář