reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná jablka

  • 2–4 jablka (podle velikosti)
  • 0,4 l bílého vína (cca)

Náplň

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 polévkové lžíce husté smetany (nebo jogurtu)
  • 1 uvařený žloutek
  • sůl
  • zavařené višně a celé ořechy (na ozdobení)

Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka přibližně jeden centimetr silná. Jablka vložíme do vroucího vína a po pár vteřinách vyndáme. Položíme na talíř a po vychladnutí zdobíme náplní, kterou si připravíme z měkkého tvarohu. Do tvarohu přidáme dvě lžíce smetany a důkladně rozetřeme. Osolíme podle chuti, přidáme uvařený žloutek a opět důkladně promícháme. Po naplnění jablečných kroužků dozdobíme zavařenou višní a ořechem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-jablka [On-line 9.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.