reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná jablka dušená v červeném víně

Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 12 jablek
  • 750 ml červeného vina
  • 1 celou skořici
  • 5 hřebíčků
  • 1 lžičku pomerančové kůry
  • 100 g cukru

Na náplň potřebujeme:

  • 200 g hořké čokolády
  • 120 g směsi ořechů
  • 1 lžičku pomerančové kůry
  • 3 lžíce pomerančové marmelády
  • máslo na vymazání formy

Víno, skořici, hřebíček, cukr a pomerančovou kůru necháme asi 5 minut zvolna vařit v kastrůlku.
Mezitím omyjeme jablka, odkrojíme z nich asi třetinu horní části, vykrojíme jádřinec a dáme dusit do vařícího se vína. Po 3 minutách přidáme vršky jablek, a když víno začne znovu vařit, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
Čokoládu a ořechy nasekáme a smícháme s pomerančovou kůrou a marmeládou. Troubu rozpálíme na 200 °C.
Pekáček či varnou misku vymažeme máslem a naskládáme do ní vychladlá jablíčka naplněná připravenou směsí a zakrytá odříznutými vršky. Pečeme asi 15 minut, až pěkně změknou. Mezitím svaříme vinný nálev asi na čtvrtinu a pečená jablíčka jím podlijeme při podávání. Můžeme je ozdobit i šlehačkou nebo přidat kopeček zmrzliny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.