Potřebujeme:
- 3 ks vepřových kotlet,
- 100 g ementálu,
- 100 g šunky,
- 50 g slaniny (tyrolského špeku nebo pršutu),
- 2 lžíce dijonské hořčice,
- 1 lžíci másla,
- sůl, pepř, papriku
Na přílohu:
- 4 rajčata,
- hrubý pepř,
- pažitku,
- lžíci másla
- toastový chléb,
- 5 stroužků česneku,
- máslo,
- alobal
Plátky toastů potřeme směsí másla, soli a mačkaného česneku. Dáme je k sobě a zabalíme do alobalu a dáme na 20 minut na 200 – 220 °C do trouby.
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a orestujeme dokřupava. Kotletu rozřízneme a obě půlky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, přidáme plátky sýru, nakrájenou šunku a na kostičky orestovanou slaninu. Kotletu spíchneme jehlou a osolíme. Dáme opékat na grilovací pánev z jedné strany zprudka cca 4 minuty, poté otočíme a na kotlety nasypeme zbytek slaniny. Ke kotletám přidáme rajčata a dáme do trouby na 170 °C na 10 minut.
Rajčatům nožem odřízneme vršek, lehce vydlábneme vnitřek, dáme trochu másla a posypeme hojně pažitkou a tlučeným pepřem. Přidáme ke kotletám na pánev.
Zdroj: Plněná kotleta s grilovaným rajčetem a česnekovým toastem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnena-kotleta-s-grilovanym-rajcetem-a-kedlubnove-karbanatky.html [On-line 10.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář