Ingredience
- kuřecí prsa 800 g
- salám typu herkules 100 g
- sýr typu camembert 200 g
- plnotučná hořčice 1 dávka
- brambory 2 kg
- cibule 4 kusy
- anglická slanina 200 g
- koření na kuřecí maso 1 špetka
- zelená petrželka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí prsa nakrojíme, otevřeme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky sýra s bílou plísní a tvrdého salámu. Přeložíme a vytvoříme kapsu, kterou zajistíme špejlí. Smažíme na pánvi na mírném ohni asi deset minut, aby se maso dobře propeklo. Nebo maso naklademe do zapékací nádoby na vrstvu oleje a upečeme v troubě doměkka.
2. Brambory uvaříme v osolené vodě. Nadrobno si nakrájíme slaninu a cibuli, opečeme dozlatova a přimícháme k bramborám. Přílohu podáváme ozdobenou posekanou petrželkou, kterou je také možno rovnou přimíchat do brambor.
Zdroj: Plněná kuřecí kapsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-kureci-kapsa-0 [On-line 25.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář