- eidam 300 g
- vejce natvrdo 3 kusy
- sterilované okurky 2 kusy
- křen 1 kus
- měkké sýry 2 kusy
- měkký salám 150 g
- sůl 1 špetka
- sterilovaná kapie 1 kus
- 1/8 másla 1 kus
- cibule 1 kus
- jarní cibulka nebo hrst pažitky 1 kus
- mletý černý pepř 1 špetka
- plnotučná hořčice 1 lžíce
Zeleninu si očistíme, uvařená vejce oloupeme a všechny suroviny na nádivku umeleme. Nádivku ochutíme solí, pepřem. Kapii přidáme vcelku.
Cihlu sýr rozehřejeme v mikrovlnce nebo v horké vodě nebo v troubě. Pak ji rozválíme a potřeme umletou nádivkou. Sýrovou placku stočíme do rolády a necháme ztuhnout.
Vychlazenou sýrovou roládu nakrájíme na plátky, rozložíme na větší servírovací talíř a můžeme podávat.
Zdroj: Plněná sýrová roláda, bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-syrova-rolada [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář