- pepř 1 špetka
- sůl 1 lžička
- máslo 1 kostka
- pažitka 1 hrst
- anglická slanina 5 plátků
- tvrdý sýr 5 plátků
- libeček 5 lístků
- debrecínská pečeně 10 plátků
- vepřové kotlety 5 ks
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- větší cibule 3 ks
- sádlo na smažení 3 lžíce
Kotlety nařízneme a vytvoříme kapsu. Maso vně a uvnitř osolíme, opepříme a kapsu vytřeme hořčicí. Začneme plnit. Nejprve plátky debrecínky, pak sýrem. Poté přijdou na řadu libeček a anglická slanina. Sešijeme nití, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme.
Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na větší kostky, přidáme kotlety a na ně plátky másla. Mírně podlijeme a dusíme asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme. Výpek slijeme do mísy, rozmixujeme, zředíme s vodou a dochutíme solí a pepřem. Maso podáváme se zeleninovou oblohou a vařenými brambory posypanými pažitkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-veprova-kotleta-brambory [on-line 22.9.2011]
Kotlety