Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- anglická slanina 100 g
- jarní cibulka
- čerstvá kapusta
- olej
- bílé víno 100 ml
- máslo 100 g
- brambory 900 g
- snítky tymiánu
- sůl
- pažitka
- pepř
Panenku očistíme, maso protkneme proužky nakrájené slaniny a celou jarní cibulkou. Po stranách stlačíme, panenku osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Kapustové listy krátce spaříme – stačí jedna až dvě minuty. Opečené maso zabalíme do listů, dáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme bílým vínem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 15 minut.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je přendáme na rozpálenou pánev s máslem a tymiánem a opékáme do zlatova.
K jídlu podáváme dresink. Jogurt si rozmícháme se solí a pepřem a posekanou čerstvou pažitkou.
Zdroj: Plněná vepřová panenka v kapustovém listu se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-veprova-panenka-v-kapustovem-listu-se-stouchanymi-bramborami [On-line 26.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář