reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná vepřová panenka v kapustovém listu se šťouchanými bramborami

Suroviny

  • vepřová panenka 1 kg
  • anglická slanina 100 g
  • jarní cibulka
  • čerstvá kapusta
  • olej
  • bílé víno 100 ml
  • máslo 100 g
  • brambory 900 g
  • snítky tymiánu
  • sůl
  • pažitka
  • pepř

Panenku očistíme, maso protkneme proužky nakrájené slaniny a celou jarní cibulkou. Po stranách stlačíme, panenku osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Kapustové listy krátce spaříme – stačí jedna až dvě minuty. Opečené maso zabalíme do listů, dáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme bílým vínem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 15 minut.

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je přendáme na rozpálenou pánev s máslem a tymiánem a opékáme do zlatova.

K jídlu podáváme dresink. Jogurt si rozmícháme se solí a pepřem a posekanou čerstvou pažitkou.

Zdroj: Plněná vepřová panenka v kapustovém listu se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-veprova-panenka-v-kapustovem-listu-se-stouchanymi-bramborami  [On-line 26.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.