reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné bagetky se semínky

4 porce:

  • 400 g hladké mouky
  • 40 g droždí
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • 170 ml mléka
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 zelený salát
  • 300 g šunky
  • 1 svazek ředkviček
  • 4 lžíce pomazánkového másla
  • 1 bílek na potření
  • olej na vymazání

Droždí rozdrobíme do hrnku, zalijeme trochou vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a dobře promícháme. Kvásek přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Mouku dáme do mísy, přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, smetanu, olej a vykynutý kvásek. Zpracujeme na hladké těsto, které se nelepí na okraje mísy, přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout. Těsto vyklopíme na vál a rukama propracujeme. Rozdělíme ho na bochánky, ze kterých tvarujeme bagetky. Přendáme je na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem j a posypeme slunečnicovými a sezamovými semínky. Bagetky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C 15-20 minut (záleží na velikosti). Upečené bagetky necháme vychladnout, pak je vodorovně rozkrojíme a namažeme pomazánkovým máslem. Poklademe je plátky šunky, ředkviček, listy zeleného salátu a přiklopíme.
1 porce asi 2 698 kJ / 644 kcal
Příprava: 50 min (bez doby kynutí)

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.