Bešamel:
- 0,5 l mléka
- 100 g másla
- 4 lžíce hladké mouky
- Sůl
- Muškát
Rajčatová omáčka:
- 1 konzerva nakrájených rajčat
- olivový olej
- cibule
- česnek
- cukr
- sůl
- tymián
Náplň:
- 150 g mletého masa
- 1 menší cuketa
- 4 ks žampiónů
- 1 cibule, česnek
- sůl, tymián
- špenát
- olivový olej
- 8 trubiček canneloni
- strouhanka na máslo na vymazání
- nastrouhaný sýr
V hrnci zavaříme půl litru mléka. V hrníčku si rozehřejeme máslo, nasypeme mouku a utvoříme ridší jíšku. Nalijeme do mléka a dochutíme solí a muškátem.
Na olivovém oleji zpěníme česnek, cibuli, přidáme nakrájená rajčata. Osolíme, dochutíme cukrem a tymiánem a necháme povařit asi 15 minut.
Na pánev dáme zbytek cibule, česnek a mleté maso. Přidáme, cuketu, žampiony, listový špenát a nakonec osolíme. Trubičky cenneloni naplníme směsí a vložíme do tukem vymazané a strouhankou pokryté formy. Zalijeme rajčatovou omáčkou a bešamelem, zasypeme sýrem a zapékáme asi 3O minut na 200 stupňů.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnene-canelloni.html
Poslední tip, trik či komentář