reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné canelloni

Bešamel:

  • 0,5 l mléka
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Muškát

Rajčatová omáčka:

  • 1 konzerva nakrájených rajčat
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • cukr
  • sůl
  • tymián

Náplň:

  • 150 g mletého masa
  • 1 menší cuketa
  • 4 ks žampiónů
  • 1 cibule, česnek
  • sůl, tymián
  • špenát
  • olivový olej
  • 8 trubiček canneloni
  • strouhanka na máslo na vymazání
  • nastrouhaný sýr

V hrnci zavaříme půl litru mléka. V hrníčku si rozehřejeme máslo, nasypeme mouku a utvoříme ridší jíšku. Nalijeme do mléka a dochutíme solí a muškátem.

Na olivovém oleji zpěníme česnek, cibuli, přidáme nakrájená rajčata. Osolíme, dochutíme cukrem a tymiánem a necháme povařit asi 15 minut.

Na pánev dáme zbytek cibule, česnek a mleté maso. Přidáme, cuketu, žampiony, listový špenát a nakonec osolíme. Trubičky cenneloni naplníme směsí a vložíme do tukem vymazané a strouhankou pokryté formy. Zalijeme rajčatovou omáčkou a bešamelem, zasypeme sýrem a zapékáme asi 3O minut na 200 stupňů.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnene-canelloni.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.