Potřebujeme:
- 40 velkých zelených oliv – nejlépe řeckých,
- 10 oloupaných nepražených mandlí,
- 10 plátků ančoviček,
- 30 tenkých plátků prorostlé slaniny,
- 10 plátků uzeného lososa,
- 10 sušených švestek,
- 100g nivy,
- 10 tenkých plátků eidamu,
- 50 ml koňaku,
- čekankové puky,
- bambusová párátka
Olivy opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme Odpeckovačem třešní a oliv PRESTO. Olivy střídavě naplníme ančovičkami, mandlemi, sýrem, lososem a švestkami namočenými v koňaku. Plátky slaniny podélně rozpůlíme, olivy do nich zabalíme a spojíme párátkem. Vložíme do pekáčku vyloženého pečící fólií a necháme za občasného obracení v troubě při 220°C opéct dozlatova. Čekanku rozebereme na puky, olivy do nich naskládáme a podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/plnene-grilovane-olivy-9-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář