reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné hrušky s kiwi omáčkou

Pro 2 osoby si připravíme:

  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 200 ml bílého vína
  • 2 velké hrušky

Na náplň:

  • 80 g sekaných pistácií
  • 80 g gorgonzoly
  • 40 g mascarpone
  • 1 lžíci másla
  • sekaná pažitka
  • sůl

Na kiwi omáčku:

  • 1 pomeranč, 1 citron, 6 kousků kiwi
  • špetku cukru

Svaříme 1/2 I vody s plátky citronu a pomeranče, kouskem skořice, 2 hřebíčky a bílým vínem.
Hrušky oloupeme a dáme pošírovat (tzv. táhnout na malém ohni) do připraveného nálevu na 25 minut. Poté je odstavíme z plotýnky, ale ještě chvíli je ponecháme v hrnci, aby do sebe nasákly aroma koření. Pak hrušky vyjmeme, necháme zchladit v ledové vodě, rozřízneme a vykrojíme jádřinec. Ještě vlhké je obalíme v pistáciích.
Do misky vložíme gorgonzolu, mascarpone, lžíci másla, sekanou pažitku, sůl a dohladka utřeme. Připravenou hmotou naplníme hrušky.
Do mixéru vložíme oloupané kiwi nakrájené na kostičky, dužinu z pomeranče a citronu, špetku cukru a rozmixujeme. Omáčku podáváme k plněným hruškám.
Doba přípravy asi 60 minut.
1 porce asi 4040 kJ/965 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.