Pro 2 osoby si připravíme:
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 2 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 200 ml bílého vína
- 2 velké hrušky
Na náplň:
- 80 g sekaných pistácií
- 80 g gorgonzoly
- 40 g mascarpone
- 1 lžíci másla
- sekaná pažitka
- sůl
Na kiwi omáčku:
- 1 pomeranč, 1 citron, 6 kousků kiwi
- špetku cukru
Svaříme 1/2 I vody s plátky citronu a pomeranče, kouskem skořice, 2 hřebíčky a bílým vínem.
Hrušky oloupeme a dáme pošírovat (tzv. táhnout na malém ohni) do připraveného nálevu na 25 minut. Poté je odstavíme z plotýnky, ale ještě chvíli je ponecháme v hrnci, aby do sebe nasákly aroma koření. Pak hrušky vyjmeme, necháme zchladit v ledové vodě, rozřízneme a vykrojíme jádřinec. Ještě vlhké je obalíme v pistáciích.
Do misky vložíme gorgonzolu, mascarpone, lžíci másla, sekanou pažitku, sůl a dohladka utřeme. Připravenou hmotou naplníme hrušky.
Do mixéru vložíme oloupané kiwi nakrájené na kostičky, dužinu z pomeranče a citronu, špetku cukru a rozmixujeme. Omáčku podáváme k plněným hruškám.
Doba přípravy asi 60 minut.
1 porce asi 4040 kJ/965 kcal.
Poslední tip, trik či komentář