Suroviny
- provensálské koření
- žampiony 5 ks
- cuketa 1 ks
- menší lilek 1 ks
- celer 1/4 bulvy
- cibule 1 ks
- máslo 50 g
- tavený sýr 1 trojúhelníček
- tvrdý sýr 100 g
- parmezán 1 lžíce
- vejce 1 ks
- smetana 12%
- citronová šťáva
Na rozpuštěném másle osmahneme pokrájenou cibuli, na ní opečeme pokrájené nožičky žampionů, nadrobno pokrájenou cuketu a celer. Vlijeme asi půl deci smetany s nastrouhaným sýrem, okořeníme, vmícháme žloutek, zakápneme citronovou šťávou. Odstavíme z plotýnky a do vychladlé směsi vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Do každého kloboučku žampionu dáme trošku másla a naplníme je směsí. Posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby zapéct. Stejně postupujeme u varianty „bezkloboukové“, kde místo žampionu nandáme směs na půl centimetru vysoký plátek lilku.
Zdroj: Plněné klobouky i s variantou pro ty, co klobouky nenosí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-klobouky-i-s-variantou-pro-ty-co-klobouky-nenosi [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář