reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné klobouky i s variantou pro ty, co klobouky nenosí

Suroviny

  • provensálské koření
  • žampiony 5 ks
  • cuketa 1 ks
  • menší lilek 1 ks
  • celer 1/4 bulvy
  • cibule 1 ks
  • máslo 50 g
  • tavený sýr 1 trojúhelníček
  • tvrdý sýr 100 g
  • parmezán 1 lžíce
  • vejce 1 ks
  • smetana 12%
  • citronová šťáva

Na rozpuštěném másle osmahneme pokrájenou cibuli, na ní opečeme pokrájené nožičky žampionů, nadrobno pokrájenou cuketu a celer. Vlijeme asi půl deci smetany s nastrouhaným sýrem, okořeníme, vmícháme žloutek, zakápneme citronovou šťávou. Odstavíme z plotýnky a do vychladlé směsi vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Do každého kloboučku žampionu dáme trošku másla a naplníme je směsí. Posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme do trouby zapéct. Stejně postupujeme u varianty „bezkloboukové“, kde místo žampionu nandáme směs na půl centimetru vysoký plátek lilku.

Zdroj: Plněné klobouky i s variantou pro ty, co klobouky nenosí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-klobouky-i-s-variantou-pro-ty-co-klobouky-nenosi  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.