Ingredience:
- 5 kuřecích prsou
- sklenička sušených rajčat v oleji
- dijonská hořčice
- 15 plátků anglické slaniny
- 15 lístků bazalky
- 1 kg brambor
- rozmarýn
- hrubozrnná sůl
- olivový olej
- sůl, pepř
- malý kelímek bílého jogurtu
- česnek
- pažitka
Z omytých kuřecích prsou uděláme kapsu. Vnitřek osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Do každé kapsy vložíme asi 2–3 půlky sušeného rajčete a 2–3 lístky bazalky (podle velikosti masa). Kapsu zavřeme a obalíme dvěma až třemi plátky anglické slaniny. Všech pět kapes vložíme do pečicí misky. Dáme pod ně máslo, navrch vložíme pár sušených rajčat a lístků bazalky a pokapeme olejem z rajčat. Podlijeme trochou vody. Pečeme na 180°C 45 minut. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme na plech s pečicím papírem a osolíme hrubozrnnou solí. Pokapeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem. Pečeme na 180°C 45 minut. Oboje můžeme vložit do trouby najednou. Z jogurtu, česneku a pažitky uděláme dip, který podáváme k bramborám.
Zdroj: Plněné kuřecí kapsy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-kureci-kapsy [On-line 12.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář