4 porce
- 4 lusky zelené papriky
- 25 dkg mletého libového vepřového masa
- 5 dkg rýže
- 1 menší cibule
- sůl a pepř podle chuti
- 20 dkg rajského protlaku (18-20 ref %)
- nať z jednoho celeru
- cukr podle chuti
- 2 polévkové lžíce mouky nebo
- 1 polévková lžíce škrobové moučky
Uvaříme rýži. Z paprikových lusků vykrojíme stonek a jádřinec, odstraníme semínka a vyřízneme vnitřek lusku. Mleté maso smícháme s uvařenou rýží a tuto směs osolíme a opepříme. Směsí naplníme paprikové lusky a papriky na několika místech propíchneme. Rajský protlak zalijeme takovým množstvím vody, aby papriky byly během vaření pod hladinou. Osolíme a podle potřeby přidáme cukr, vhodíme celerovou nať. Pod pokličkou vaříme asi 25 až 30 minut. Když budou paprikové lusky hotové, vytáhneme je. Omáčku zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a ještě chvilku povaříme.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3633
Poslední tip, trik či komentář