reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné papriky

4 porce

  • 4 lusky zelené papriky
  • 25 dkg mletého libového vepřového masa
  • 5 dkg rýže
  • 1 menší cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 20 dkg rajského protlaku (18-20 ref %)
  • nať z jednoho celeru
  • cukr podle chuti
  • 2 polévkové lžíce mouky nebo
  • 1 polévková lžíce škrobové moučky

Uvaříme rýži. Z paprikových lusků vykrojíme stonek a jádřinec, odstraníme semínka a vyřízneme vnitřek lusku. Mleté maso smícháme s uvařenou rýží a tuto směs osolíme a opepříme. Směsí naplníme paprikové lusky a papriky na několika místech propíchneme. Rajský protlak zalijeme takovým množstvím vody, aby papriky byly během vaření pod hladinou. Osolíme a podle potřeby přidáme cukr, vhodíme celerovou nať. Pod pokličkou vaříme asi 25 až 30 minut. Když budou paprikové lusky hotové, vytáhneme je. Omáčku zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a ještě chvilku povaříme.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3633

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.