- 8 paprikových lusků
- 200 g rýže
- 100 g měkkého salámu
- 50 g strouhaného tvrdého sýra
- 50 g slaniny
- 1 velká cibule
- 6 Ižic rajského kečupu
- sůl, pepř, olej na pánev
Paprikové lusky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou a zbavíme jader. Přebranou a opranou rýži dáme vařit do osolené vody a ještě ne zcela uvařenou scedíme. Pak ji v míse smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, proužky salámu, kostičkami slaniny a sýrem, osolíme, opepříme podle chuti a směsí plníme lusky paprik. Uzavřeme je „pokličkami“ se stopkou a dáme krátce osmahnout na rozpálený olej ve větší a hlubší pánvi. Když jsou papriky po všech stranách opečené, podlijeme je vodou a necelou půlhodinku dusíme pod poklicí. Pak do šťávy vlijeme kečup a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.
Poslední tip, trik či komentář