reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné papriky

  • 8 paprikových lusků
  • 200 g rýže
  • 100 g měkkého salámu
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra
  • 50 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 6 Ižic rajského kečupu
  • sůl, pepř, olej na pánev

Paprikové lusky omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou a zbavíme jader. Přebranou a opranou rýži dáme vařit do osolené vody a ještě ne zcela uvařenou scedíme. Pak ji v míse smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, proužky salámu, kostičkami slaniny a sýrem, osolíme, opepříme podle chuti a směsí plníme lusky paprik. Uzavřeme je „pokličkami“ se stopkou a dáme krátce osmahnout na rozpálený olej ve větší a hlubší pánvi. Když jsou papriky po všech stranách opečené, podlijeme je vodou a necelou půlhodinku dusíme pod poklicí. Pak do šťávy vlijeme kečup a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.