Suroviny
- větší rajčata 5 ks
- niva 150 g
- gouda 150 g
- eidam 150 g
- hrášek 50 g
- kapie 1 ks
- mletý pepř
- cibule 1 ks
- majonéza 100 g
- tatarka 100 g
Na domácí houstičky:
- hladká mouka 500 g
- vejce 1 ks
- sůl 1/2 lžičky
- cukr 1/2 lžičky
- mléko 250 ml
- droždí 1/2 kostky
Sýry nakrájíme (nahrubo nastrouháme) na jemné nudličky, poté přidáme postupně hrášek, pepř, kapie, kterou musíme spařit do měkka a nakrájíme do směsi, dále pak přidáme cibuli najemno, majonézu a tatarku a dáme vychladit do lednice. Vydlabeme rajčata. Poté naplníme naši pomazánku do vydlabaného rajského jablíčka a talíř ozdobíme podle vlastní fantazie. Podáváme s čerstvými domácími houstičkami z kynutého těsta.
Houstičky: vejce rozbijeme, bílek uchováme na potření pečiva. Žloutek a všechny ingredience smícháme a zaděláme těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout apoté splétáme housky, které dáme na vymazaný plech (stačí papír) a necháme je dále kynout asi čtvrt hodiny. Potřeme bílkem a posypeme např. kmínem a hrubou solí. Dáme péct na dvacet minut do rozpálené trouby.
Zdroj: Plněné rajské s domácí houstičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-rajske-s-domaci-houstickou [On-line 10.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář