reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné žampiony s čerstvou bagetou

  • 600 g větších žampionů
  • 8 uvařených vajec
  • 100 g šunky
  • 150 g strouhaného sýru typu eidam
  • 50 g Nivy
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 3 lžíce másla

Očistíme houby, v našem případě žampiony, odřízneme jim nohy a kloboučky vydlabeme lžičkou. Houby potřeme rozpuštěným máslem. Natvrdo uvařená vejce oloupeme, rozetřeme žloutky, bílky nakrájíme najemno. V misce smícháme nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, šunku, žloutky a vývar.

Můžeme přidat i další bylinky, které máme rádi. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem a nakonec přidáme bílky a sýry, vše podle vlastní chuti. Takto připravenou směsí naplníme osolené žampionové kloboučky, poskládáme je do máslem vymazaného pekáčku a 30 minut zapékáme.

Podáváme na salátových listech s čerstvou bagetou. Zdobíme podle fantazie a toho, co nám chutná.

Zdroj: TV Prima http://dobroty-recepty.cz/recept/brownies-s-vanilkovou-zmrzlinou/ [On-line 4.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.