Potřebujeme:
- 1 kg vykostěného bůčku s kůží,
- 400 g brambor,
- 300 g kyselého zelí,
- 3 stroužky česneku,
- 3 rohlíky,
- 2 vejce,
- mléko,
- plnotučnou hořčici,
- 1 cibuli,
- chilli koření ,
- sladkou papriku,
- hrst petrželky, pažitku,
- sůl, pepř
Bůček připravený na roládu osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme chilli kořením, pokrájeným česnekem, petrželkou a paprikou. Na to přidáme nádivku ze směsi pokrájených rohlíků, vajec, posekané pažitky, cibulky a trošky mléka. Roládu svážeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C kůží dolů. Asi po 30 minutách otočíme, nařízneme kůžičku na proužky a pečeme dál. Přidáme brambory. Slijeme tuk, na brambory poklademe zelí a dáme 20 minut dopéct. Celková doba pečení je cca 1,5 h.
Zdroj: PLNĚNÝ BŮČEK SE ZELÍM A BRAMBOREM; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/josef-carda-serviruje-plneny-bucek.html [On-line 16.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář