reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PLNĚNÝ BŮČEK SE ZELÍM A BRAMBOREM

Potřebujeme:

  • 1 kg vykostěného bůčku s kůží,
  • 400 g brambor,
  • 300 g kyselého zelí,
  • 3 stroužky česneku,
  • 3 rohlíky,
  • 2 vejce,
  • mléko,
  • plnotučnou hořčici,
  • 1 cibuli,
  • chilli koření ,
  • sladkou papriku,
  • hrst petrželky, pažitku,
  • sůl, pepř

Bůček připravený na roládu osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme chilli kořením, pokrájeným česnekem, petrželkou a paprikou. Na to přidáme nádivku ze směsi pokrájených rohlíků, vajec, posekané pažitky, cibulky a trošky mléka. Roládu svážeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C kůží dolů. Asi po 30 minutách otočíme, nařízneme kůžičku na proužky a pečeme dál. Přidáme brambory. Slijeme tuk, na brambory poklademe zelí a dáme 20 minut dopéct. Celková doba pečení je cca 1,5 h.

Zdroj: PLNĚNÝ BŮČEK SE ZELÍM A BRAMBOREM; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/josef-carda-serviruje-plneny-bucek.html [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.