Ingredience
- kuřecí prsní řízky 1 kg
- anglická slanina 100 g
- zauzený plátkový sýr 100 g
- zauzený šunkový salám 100 g
- kyselá okurka 2 kusy
- červená paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- hořčice plnotučná 1 dávka
- hladká mouka a strouhanka na trojobal 1 dávka
- vejce 2 kusy
- slunečnicový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- brambory 2 kg
- máslo 100 g
- nasekaná petrželová nať 1 hrst
- salátová okurka 2 kusy
- ocet 1 lžíce
- cukr 2 lžíce
Prsní řízky vyklepeme do velkých řízků. Maso osolíme a lehce potřeme česnekem a hořčicí. Na půlku řízku dáme plátek anglické slaniny, šunkového salámu a zauzeného sýra. Přidáme trochu cibule, kousek okurky, proužek červené papriky a opepříme. Prázdnou polovinu řízku překlopíme, dobře upevníme a postupně obalíme v klasickém trojobalu. Pokud chceme, do rozšlehaných vajec můžeme přidat trochu piva. Smažíme pomalu, do zlatova na slunečnicovém oleji, aby se vše dobře propeklo.
2. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, pak je scedíme, přidáme máslo, trochu česneku a nasekané petrželové natě, podle potřeby přisolíme. 3. Okurky na salát oloupeme, nastrouháme najemno a zalijeme sladkokyselou zálivkou z asi půl litru vody, cukru, octa a špetky soli a pepře.
Zdroj: Plněný kuřecí řízek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-kureci-rizek [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář