- filety z lososa 2 kusy
- mozarelly 2 kusy
- bazalkové pesto 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- citron 1 kus
Foccacia
- hladká mouka 0.5 kg
- voda 400 ml
- droždí nebo sáček sušeného 0.5 kostky
- mořská sůl 1 lžíce
- olivový olej 5 cl
Silnější rybí filety omyjeme, osolíme a kůži pokapeme citronem. Maso uprostřed prořízneme. Otvor vymažeme pestem a naplníme mozarellou. Filety opečeme na rozpáleném oleji, pokud se bojíme, že nám vyteče sýr, můžeme před pečením otvor v mase spíchnout párátkem.
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí na kvásek na focacciu. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Pak z něj vypracujeme dva bochánky, z nichž vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout a podáváme k lososu.
Zdroj: Plněný losos, focaccia, zelenina Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-losos [On-line 7.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář