reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněný losos, focaccia, zelenina

  • filety z lososa 2 kusy
  • mozarelly 2 kusy
  • bazalkové pesto 2 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • citron 1 kus

Foccacia

  • hladká mouka 0.5 kg
  • voda 400 ml
  • droždí nebo sáček sušeného 0.5 kostky
  • mořská sůl 1 lžíce
  • olivový olej 5 cl

 

Silnější rybí filety omyjeme, osolíme a kůži pokapeme citronem. Maso uprostřed prořízneme. Otvor vymažeme pestem a naplníme mozarellou. Filety opečeme na rozpáleném oleji, pokud se bojíme, že nám vyteče sýr, můžeme před pečením otvor v mase spíchnout párátkem.

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí na kvásek na focacciu. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Pak z něj vypracujeme dva bochánky, z nichž vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout a podáváme k lososu.

Zdroj: Plněný losos, focaccia, zelenina Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-losos [On-line 7.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.