Suroviny
- 800 g bůčku s kůží
- 3 hrušky
- 0,5 kg cibule
- 2 lž. strouhanky
- sůl, celý pepř, hřebíček, cukr
- hl. mouka
- máslo
- hrubozrnná hořčice
- sušené švestky
- sluneč. olej
- jarní cibulka
- 2 mrkve, celer
- bílé víno
- smetana
- plochá petržel
- brambory
Cibuli pokrájíme najemno a restujeme na másle. Švestky překrájíme, hrušky pokrájíme a přidáme k cibuli. Přidáme cukr, špetku soli a 2 lžíce strouhanky.
Kůži bůčku nařežeme na kostky a prořízneme, aby vznikla kapsa. Osolíme, naplníme směsí cibule a ovoce. Spíchneme a osolíme.
Do pekáče nakrájíme 2 mrkve a celer na kola, 1/2 cibule nahrubo, přidáme zbytek náplně, 4-5 hřebíčků, na to položíme naplněný bůček. Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200°C hodinu a půl, podléváme.
4 velké cibule nakrájíme na půlplátky, poprášíme moukou a restujeme 5-10 min v hrnci na másle. Provaříme a dochutíme solí, 1,5 dcl vína, 1,5 lžící hrubozrnné hořčice. Zjemníme smetanou.
Zdroj: PLNĚNÝ SVÁTEČNÍ BŮČEK; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář