Ingredience
- vepřová krkovice 5 plátků
- pórek 1 kus
- žampióny 100 g
- anglická slanina 150 g
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
1. Plátky krkovice naklepeme, naplníme směsí ze žampiónů, pokrájeného pórku a anglické slaniny. Osolíme, opepříme a zabalíme do tvaru měšce. Zavážeme nití a pečeme po dobu jedné hodiny při 180 stupních. Spolu s vložením masa do trouby si uvaříme vývar s kořením, který po zchladnutí můžeme přilévat do omáčky místo vody.
2. Oškrábané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Osmažíme najemno pokrájenou cibuli na pánvi a společně s bramborami a kouskem másla rozšťoucháme.
Zdroj: Plněný vepřový měšec, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-veprovy-mesec-stouchane-brambory [On-line 01.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář