2−4 porce
- dvě veky asi 30 cm dlouhé
- 8 lžic žluté medové hořčice (dijonská medová nebo plnotučná ochucená trochou medu)
- 4 lžíce majonézy
- 400 g pečeného roastbeefu
- ½ hlávky římského salátu
- 2 rajčata
- 8 ks nakládaných kyselých okurek
- 1 cibule
Bagetu podélně nařízneme, abychom ji mohli rozevřít. Jednu stranu potřeme hořčicí, druhou majonézou. Poklademe ji plátky pečeného roastbeefu, kousky salátu, plátky rajčat, okurek a tenoučkými kroužky cibule.
Roastbeef
- ½ kg nízkého roštěnce
- olej na opečení
Marináda
- dijonská hořčice
- mletý pepř
- olivový olej
- worcesterská omáčka
Jsou dva způsoby, jak můžeme upéct roastbeef. Doporučujeme opatřit si teploměr na pečení masa.
Buď ho nejprve vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, necháme macerovat, poté marinádu otřeme a na oleji roštěnec ze všech stran prudce opečeme a poté vložíme do vyhřáté trouby na 140 °C a pečeme na vnitřní teplotu 56−60 °C. Teploměr zapíchneme vždy do středu masa.
Druhá varianta je obrácená, nejprve roštěnec opečeme, teprve potom potřeme marinádou a pečeme. Upečený dorůžova krájíme na tenké plátky.
Zdroj: Po‘ boy sendwich; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1176 [On-line14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář