reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pochoutka vodníka Čochtana

Ingredience

  • hovězí maso zadní nebo kližka 1 kg
  • máslo 1 oříšek
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • celý pepř 5 kuliček
  • sušený tymián 1 lžička
  • sladká mletá paprika 1 lžíce
  • malý rajčatový protlak 1 kus
  • cukr 2 lžíce
  • olej 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • parmazán na posypání 1 dkg
  • domácí zelená nudle:
  • zmrazený špenát 1 balení
  • polohrubá mouka 250 g
  • vejce 1 kus
  • voda 5 lžic
  • sůl 1 špetka

1. Maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme máslo, pokrájený česnek a cibuli. Přidáme maso, orestujeme a pak na mírném ohni podusíme. Podlijeme sklenicí vody nebo vývaru a podusíme doměkka. V průběhu dušení přidáme protlak, dvě lžíce cukru a pokračujeme dále.

2. Příloha: Špenát rozmrazíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do mísy nasypeme mouku, vejce, sůl, vodu, špenát a vypracujeme zelené nudlové těsto. Necháme odpočinout hodinu v lednici. Těsto vyválíme na pláty a necháme na utěrce oschnout. Poté vykrájíme široké nudle, které uvaříme v osolené vodě. Slijeme, přelijeme omáčkou s masem a posypeme parmazánem.

Zdroj: Pochoutka vodníka Čochtana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pochoutka-vodnika-cochtana [On-line 05.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.